Copyright Autorestauratiebedrijf Lensink & Kolstee v.o.f. ©2016

Autorestauratiebedrijf Lensink & Kolstee v.o.f.

Lichtenvoordsestraatweg 90 - 94

7121 RE - Aalten - Nederland

Tel: +31 (0)543 - 451663 - info@lensink-kolstee.nl

KvK nr: 09179386

Connect With Us

Open huis op Goede Vrijdag was een enorm succes, bedankt voor uw bezoek!

Vrijdag 29 maart vierden wij ons eerste lustrum doormiddel van een open huis. Op Goede Vrijdag konden geïnteresseerden een kijkje nemen in onze werkplaats, stoffeerderij en showroom. Hoewel we het open huis organiseerden van 10.00 tot 18.00 uur stonden ruim voor tienen al meerdere mensen te popelen om de verschillende klassiekers te komen bekijken.

Vanaf dat moment kunnen we zeggen dat het een groot succes was, de gehele dag liep het af en aan, en ondanks het ietwat frisse weer trotseerden behoorlijk wat mensen de kou en kwamen met een klassieker ons terrein op rijden! Zelfs enkele cabriolets (brrrr…!).

Het was voor ons dan ook overweldigend hoeveel mensen de moeite hebben genomen om ons te bezoeken. We ontvingen vele felicitaties en lovende woorden over ons werk.

In meerdere ruimtes toonden we videopresentaties die veel aandacht trokken. De Chevrolet Corvair, die vorig jaar op het Nationaal Concours d’Elegance bij Paleis het Loo te Apeldoorn de eerste prijs in zijn categorie won, stond op de hefbrug en kon van alle kanten bekeken worden. Ook was er een “voor-het-circuit-geprepareerde” Alfa Romeo Giulia raceauto aanwezig: Sommigen mochten ervaren hoe het is om in dergelijke auto “vastgesnoerd” te worden: Voorzien van een helm met zogenoemd Hans-systeem werden ze in de 4-puntsgordels vastgezet om te ervaren hoe het op er op het circuit aan toe gaat. In onze afbouwruimte was een Armstrong Siddeley te bewonderen welke in de opbouwende fase verkeerd. Velen stonden versteld hoe tijdrovend werk het wel niet moet zijn om iets dergelijks tot in de puntjes te restaureren. In diezelfde ruimte stonden de dames achter de bar om eenieder te voorzien van een kopje koffie, thee of ander drankje. In de werkplaats was er veel interesse voor onze toch wel bijzondere machines en wat wij hier allemaal mee vervaardigen kunnen. Op de lasbank was een afgerond plaatwerkproject te zien: een Alfa Romeo Giulia, deze is reeds gestraald en in de epoxy-primer gespoten; dus klaar om naar de voorbewerker en spuiter te gaan. Daarnaast stond een Mercedes-Benz 220 waarbij diverse plaatwerkdelen vervangen moeten worden. In de showroom was er veel interesse voor de Mercedes-Benz 190SL en de rode Volkwagen 1302 Cabriolet, waarvan wij de complete cabrioletkap hebben opgebouwd en gemonteerd. De videopresentatie in de stoffeerderij trok de aandacht door de variëteit aan werkzaamheden welke voorbij kwamen: Van bekledingreparatie tot bootkap, van dekzeil tot handgestikt lederen stuurwiel. Buiten op ons terrein stonden onder andere een Ford Model-A, een Fiat 500L, een Spartan MKII, een DAF33, een Mc.Cormick D432 tractor, een Guldner G25S tractor en een Daimler 250 Saloon. Voor de kinderen was er een beker ranja, en konden ze een kleurplaat maken van een mooie klassieke auto of een stoere hotrod. Verder was er informatie over de KNAC en over de producten van Penrite Oil.

Een veel gehoorde reactie was toch wel dat men verbaasd was over onze veelzijdigheid, en het feit dat we zoveel mogelijk in eigen beheer proberen uit te voeren. Naar schatting hebben we zo’n 400 á 500 mensen mogen begroeten, we kunnen dan ook niet anders zeggen dat het een geslaagde dag was!

Graag willen wij eenieder bedanken voor de komst naar ons open huis. De gesprekken en reacties waren hartverwarmend, het was erg leuk om te merken dat er interesse is voor ons werk en onze prestaties. Het motiveert ons om zo door te gaan en de kwaliteit te leveren waar u naar op zoek bent! wij hopen u nogmaals te mogen begroeten!

Hans & Wendel

René & Irma