Copyright Autorestauratiebedrijf Lensink & Kolstee v.o.f. ©2016

Autorestauratiebedrijf Lensink & Kolstee v.o.f.

Lichtenvoordsestraatweg 90 - 94

7121 RE - Aalten - Nederland

Tel: +31 (0)543 - 451663 - info@lensink-kolstee.nl

KvK nr: 09179386

Connect With Us

Meer weten?

Tel: +31 (0) 543-451663

info@lensink-kolstee.nl

Popup

Nieuws!

Studenten op bezoek

12 februari 2015

Scroll naar beneden voor

het nieuwsbericht. -->

Omschrijving:

Gisteren hadden we bezoek van een aantal MBO studenten werktuigbouwkunde en hun docent Dhr. Voortman van het Graafschap college te Doetinchem. Deze enthousiastelingen hebben het idee om als studieopdracht een “Engels wiel” te gaan bouwen. De projectgroep wordt gevormd door Berend Overkamp, Coen te Woerd, Ignas Tiemessen en Christiaan Nullaart. Initiatiefnemer voor dit project (Berend Overkamp) kon door ziekte helaas niet aanwezig zijn.

Tijdens plaatwerkrestauraties maken wij ook veelvuldig gebruik van het “Engels wiel”; een machine waarmee vlakke plaat en gevormd kan worden tot bollingen en hollingen. Onze eigen machine is oerdegelijk en al wel 40 jaar oud. Voor de studenten een prima voorbeeld om te kijken wat het principe is van een “Engels wiel”, wat je er mee kunt, en waar ze op moeten letten als ze zélf een “Engels wiel” in productie nemen.

Na een korte uitleg hebben de studenten en docent zélf geprobeerd met ons “Engels wiel” te werken hebben ze verschillende maatvoeringen opgenomen en de bouwconstructie bekeken. Al snel waren ze druk aan het discussiëren hoe de technische componenten in elkaar zouden zitten, hoe dit zelf te maken was, en of er natuurlijk verbeteringen zijn aan te brengen.

De groep gaat nu een plan opstellen hoe ze zelf een machine kunnen bouwen, van tekening tot eindproduct moeten ze zelf uitvoeren. Als het goed is kunnen ze rond juni daadwerkelijk een machine presenteren.

Wij bedanken de groep voor de interesse in onze machines en ons vak. Het is erg leuk om te merken dat er jeugd is die geïnteresseerd is in ambachtelijke vervaardiging van plaatwerk.