Copyright Autorestauratiebedrijf Lensink & Kolstee v.o.f. ©2016

Autorestauratiebedrijf Lensink & Kolstee v.o.f.

Lichtenvoordsestraatweg 90 - 94

7121 RE - Aalten - Nederland

Tel: +31 (0)543 - 451663 - info@lensink-kolstee.nl

KvK nr: 09179386

Connect With Us

Meer weten?

Tel: 0543-451663

info@lensink-kolstee.nl

Popup

Share

Nieuws!

Nationaal Concours d’Elegance

1 juli 2012

Op 23 en 24 juni jl. vond het Nationaal Concours d’Elegance 2012 plaats. Dit evenement wordt iedere 2 jaar georganiseerd bij paleis Het Loo in Apeldoorn. De eigenaar van de gerestaureerde Chevrolet Corvair heeft zich hiervoor ingeschreven, en is uitgenodigd om zijn klassieker aan een oordeel van de jury te laten onderwerpen. Wij ontvingen van de eigenaar het volgende verslag:

Eerste prijs

Op 23 juni 2012 heeft het belangrijke Nationale Concours d’Elégance in de tuinen van paleis Het Loo in Apeldoorn plaatsgevonden. Er waren diverse categorieën met o.a. “sedans met de motor achterin”. Hierin heeft een Chevrolet Corvair van 1960 de 1e prijs gewonnen! Een hele eer voor mij als bezitter van deze unieke Amerikaanse auto. Dit betekent de kers op de taart van 4,5 jaar restauratiewerk. Onmisbare elementen hierbij zijn: vakmanschap, meedenken, vastberadenheid, motivatie en hulp. Vanuit de USA advies en onderdelen en niet te vergeten de Corvair Club Nederland.

Op de dag van de keuring kreeg de auto heel veel belangstelling van mensen van jong tot oud; ook van dames. “Prachtige lijnen, mooie kleur en hij is als nieuw” hoorde ik meermalen zeggen. En ook: “Wie is die Ralph Nader? Waarom is die auto onveilig?” Dit n.a.v. een kaart met kernpunten van de auto. De luchtgekoelde 6 cilinder boxermotor en de bijzondere benzinekachel waren echte blikvangers. Men draaide zich om en kwam er direct op af als ik de motor met het kenmerkende geluid startte, of de kachel demonstreerde.

Aan de mensen die een klassieke auto bezitten of ooit een klassieker willen aanschaffen zou ik een oproep willen doen. Denk niet dat restaureren iets is van ‘dat kan ik zelf wel’. Het is een vak apart. In de afgelopen jaren heb ik, aan de hand van praktijkvoorbeelden bij dit bedrijf, met eigen ogen kunnen zien dat er een wereld van verschil is in wat men onder het begrip restaureren verstaat. Prutswerk is in de restauratiewereld geen uitzondering. Laat je klassieker eens kritisch onderzoeken. Ga om de tafel, bespreek een plan van aanpak en maak er iets moois van. Dit restauratiebedrijf zal je met raad en daad een steun in de rug zijn. Het is echt de moeite waard!

JD

Kijk hier voor de film van de prijsuitreiking.

Ook wij zijn bijzonder trots dat deze auto de waardering heeft gekregen, en graag willen wij de eigenaar van de Chevrolet van harte feliciteren en bedanken voor de berichtgeving.